μια γνώμη θεατή

H ταινία εικαστικά είναι ένα διαμάντι και κινείται στα επίπεδα του εκλεπτυσμένου ευρωπαϊκού κινηματογράφου με μια γραφή που φέρνει το μέλλον. Ο σκηνοθέτης στήνει αριστοτεχνικά σκηνικά που γίνονται αλώνια για την μάχη του ήρωα με τις αρχές του. Μια μάχη που οδηγεί τελικά στο ικρίωμα το πνευματικό του τέκνο.

Προσωπικά για μένα η ταινία μου τα έδωσε όλα με τον θρήνο της μάνας για τον Μιχάλη της που δεν θα ξανάβλεπε τα γαλανά του μάτια.
Σ΄ ένα άγριο περιβάλλον πνευματικής τρομοκρατίας τα τελευταία είκοσι χρόνια στον τόπο μας είναι άθλος να βγαίνουν τέτοιες ταινίες.
Ο Αρτό Απαρτιάν όπως σε κάθε ταινία που συμμετέχει καταλυτικός και εμβληματικός. Θυμάμαι το Αθώο Σώμα στην οποία συμμετείχε, μια ταινία εικαστικό ποίημα του Νίκου Κορνήλιου η οποία κατά τον ίδιο τρόπο δεν υποστηρίχθηκε από το κυρίαρχο φασιστικό κύκλωμα που κάνει κουμάντο στα κινηματογραφικά δρώμενα των ελληνικών παραγωγών.
Η προβολή της στην Λαϊδα λογικά θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη και μακάρι να μπορούσε να προβληθεί περισσότερο μέσα από τα μπλογκ.

Βασιλική Κ. Σιάπκα

σχόλιο στο antinews 09/03/2010 at 20:47

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s